//Simple is better

THE BOSS
! Here is me !

Status : Busy with my study

Home About Linkies


Welcome to my blog. You've stuck in my unprivate diary. Its a place for me to meditate and share my emotions . I'm not perfect at all. But i try to be the better one. Insyaallah.

Love them
Awesome people!Credits

Basecode: Syuu.
Full edit: MissPanda
Re-Edit by: Amanina Azizan

MEREKA
assalamualaikum semua.. maaf memang lama dah tak update post.. katanya nak cuba update seminggu sekali la apa la... tapi kelaut semua tu.. takpe ni ada masa terluang ni nak update post.. singkat pun jadilah kan..

siapa MEREKA yang saya maksudkan ini.. sesungguhnya MEREKA ini banyak memberikan saya semangat untuk terus berubah dengan lebih baik ke jalan ALLAH.. InsyaAllah dengan izin ALLAH.. setiap kali baca segala post atau kata-kata semangat mereka memberikan kesedaran kepadaku.. mungkin ALLAH hadirkan orang macam mereka untuk menyedarkan aku betapa banyak kesalahanku.. betapa banyak kelalaian aku.. syukur.. ALLAH hadirkan mereka untuk aku terus cuba untuk berubah dengan lebih baik.. sikit-sikit dan aku masih berusaha lagi.. siapa mereka yang aku maksudkan.. mungkin ramai kenal mereka atau mungkin ramai tak kenal mereka..takpe aku kenalkan satu persatu.. mana tahu lepas ni kalian boleh terus mengikuti mereka dan jadikan mereka sebagai pemangkin semangat kalian.. tapi ingat.. bukan sebagai idola.. pupuk hati dan jadikan kekasih ALLAH sebagai idola kalian.. sesungguhnya aku cuba untuk pupuk hati aku..

ABANG RAJA SHAMRI..

siapa dia? kalian boleh search facebook beliau.. aku jadikan dia pemangkin semangat aku diawal usiaku 15 tahun sehingga kini.. kenapa dia? melihat dia.. mesti ramai tak tahu.. sebenarnya abang raja merupakan orang kurang upaya yang tidak mempunyai sebelah kaki diawal usianya waktu kecil.. tapi dengan berkat kesungguhan dia untuk berjaya.. dengan sikap kesabaran dan ketabahan dia.. Alhamdulilah dia berjaya sekarang.. dan berkelulusan luar negara.. dia menjadi penceramah dan motivator sekarang ini.. aku sering tertanya-tanya dalam diri aku.. kenapa abg raja boleh berjaya... kenapa bukan aku yang Allah dah sememangnya memberikan cukup sifat ini... tanya diri sendiri.. jawapannya ada pada diri sendiri.. seperti nick vujicic.. penceramah yang tiada kaki.. tiada tangan tapi dia berjaya.. berusaha untuk berjaya.. kenapa bukan kita.. kenapa??


selalu amik quotes ni... sentiasa ingat.. kita boleh dan sentiasa positif.. InsyaAllah dengan izin Allah.. kita cuba..

selain dua orang ni.. ada insan lain yang aku jadikan dia sebagai pemangkin semangat... tapi dia tak la terkenal seperti mereka berdua.. mungkin ada yang kenal mungkin tidak..

bait-bait tweet dia yang aku simpan dalam diary aku sehingga kini banyak.. sangat banyak.. tapi aku pilih yang memang terkena dekat diri sendiri jelaa.. salah satunya..

kamu tak perlu berusaha keras untuk "tunjuk" kalau kamu cantik.. kecantikan  sebenar itu semulajadi dan disorok.. hanya yang layak mampu nampak

kamu mungkin rasa lawa bila "menunjuk" tetapi percayalah kamu pasti rasa lawa ditambah dengan rasa selamat dan tenang bila "menyorok"
yang terbaru bila aku baca post dia.. aku terus kata dalam diri aku... kena buat macam ni.. kena!!! wajib!!!

bro or sis, lower your gaze.. lower your gaze..

bila teringat je ni.. automatik terus cakap dekat diri sendiri.. " lower your gaze syida.. lower your gaze.. kenapa susah sangat"

insan yang aku maksudkan ialah seorang doctor.. tetapi aku respect dia sebab budi pekerti dia.. cara dia menasihati dan tegur.. cara dia berikan kata-kata semangat.. mungkin kena dengan jiwaku.. yelah jiwa remeja.. insan ini ku gelar doctor AF... siapa dia??? jeng jeng jeng... hehehe.. doctor anwar fazal nama diberi..

YAALLAH aku bersyukur.. mungkin dengan cara ini kau berikan kesedaran kepadaku.. mungkin dengan cara hadirnya orang ketiga atau insan ini untuk aku terus berubah ke jalanMU.. sesungguhnya hambaMU insan yang kerdil.. insan yang lemah.. insan yang memerlukan bimbingan sesorang... Syukur Alhamdulilah.. jika mereka semua ini boleh bantu aku terus berubah ke jalanMU.. redhakanlah YAALLAH.. bukakan pintu hatiku ini.. kau terimalah perubahanku ini YAALLAH.. hambaMU yang bergelimpangan dengan dosa lampau... pupukkan hatiku untuk beristiqamah,, sesungguhnya perkara itu yang susah untuk aku buat... janganlah aku terlebih menyayangi manusia daripada menyayangiMU.. Aamiin....